qadiriye.ir

نشریه ی غدیریه-بیانات استاد الهی

خانواده‌‌ی موفق

سوال: در شرایط جامعه‌ی امروز مؤلفه‌های خانواده‌ی موفق چیست و یک خانواده‌ی موفق چه شرایطی را باید ایجاد کند، به خصوص در جهت پرورش یک نسل خوب؟

پاسخ: از آن‌جا که زندگی ما بر اساس یک سری مبانی اعتقادی خواهد بود، بهترین جایگاه برای پیاده کردن این مبانی اعتقادی خانواده است. آن میزان که خانواده‌ها در جامعه تاثیر گذارند، مدرسه و خیابان‌ هرگز قابل مقایسه نیست؛ چرا که تاثیر مدرسه و اماکن دیگری غیر از خانواده، خیلی سطحی است. اصل تربیت در خانه شکل می‌گیرد.

پدر و مادر اگر خود مقید باشند و عقایدشان را به همان میزان که معتقدند، در خانه پیاده کنند، بچه‌ها تربیت می‌شوند. در واقع همان اندازه اعتقادی که دارند برای تربیت فرزندان کافی است.

دو مؤلفه‌ی دیگر نیز لازم است: یک این‌که فضای خانه را فضای خوب و خوش قرار دهند، خانه نباید فضای حکومت و پادگان را داشته باشد. ببینید ما در خانه با یک لباس راحت می‌نشینیم و راحت صحبت می‌کنیم، این خودش معنا دارد! در خیابان نمی‌شود این‌گونه بود. بنابراین در خانه باید همین فضای راحت شکل بگیرد. دو: یک فضای سنگین دینی را ایجاد نکنیم. شما یک پدر و مادر هستید که بیست یا سی سال در دین بوده‌اید، نماز خواندن برای شما آسان است، اجرای خیلی از دستورات دین برای شما راحت است، اما برای بچه‌ی شما راحت نیست. شما باید یک فرصت به فرزندان‌تان بدهید تا با آن مسائل آشنا شوند. پدر نباید تحکم کند. مثلا برای نماز صبح باید فرزند را عاقلانه بیدار کرد! نه با حالتی که بچه از دین زده شود؛ این موارد موثر است، نگوییم تاثیری ندارد.

الان شما ببینید، شاید حدود هفت میلیون از آرایی که در این انتخابات به سمت ما نیامد، قطعا به یک سری از رفتارهای ما برمی‌گردد. نه این‌که مثل آن‌ها دلقک‌بازی در آوریم، اما نباید رفتارهایی هم داشته باشیم که در جامعه حمل به تندروی شود. ما باید زمینه را فراهم کنیم، خیلی از همین افراد عقاید ما را دارند، اما یک چیز خاصی را می‌پسندند.

شیوه‌ی نرم و ملایم بودن و رأفت اسلامی و حب که در اسلام تعریف شده را در خانواده پیاده کنیم واین دو مؤلفه باعث جذب فرزندان به تعالیم دین می‌شود.